Khairi Ashraf Tokoh Penyatuan I

Tuesday, September 29, 2009 at 7:16 PM
Kedatangannya tak disangka-sangka...
Merubah segalanya...
Tetapi itulah takdir yang menentukan segala-galanya...

"Tidak ku pinta, lahir ke dunia"

Tepat pukul 9.32 pagi, hari Jumaat 25 September 2009, lahir la seorang bayi yang suci..
Bayi tu sangat2 comel..memang terlalu comel..
Bayi lelaki...
Beratnya hanya 1.8kg...terlalu kecil...

"Peluang yang amat berharga"

Aku diberi peluang untuk mengazankan baby tu...
Pengalaman yang sangat2 tak boleh dilupakan...
(Kalau jadi suami pasni dah xkekok..hehe...)

Sangat2 nervous...gementar..bayi tu kecik sgt2..(risau nak pegang)...
Time nak start azan, bayi tu tgk aku...dia tgk aku...
Perasaan yang tak boleh digambarkan...
Macam ada something yang aku rasa bila dia tgk aku..

"Sayang"

Sejak lahir, ramai yang sangat2 syg kat dia...
Boleh dikatakan sayang yang luar biasa...
Mungkin dia terlalu istimewa..

Khairi Ashraf bin Abdullah..
Kelahirannya sungguh bermakna...
Dialah yang menyatukan dan merapatkan hubungan sesama kami...
Bila tgk, macam ada petanda yang dia akan menjadi orang yang terpenting...
Maybe menjadi tokoh...
Khairi Ashraf adalah "Tokoh Penyatuan".....

.........................................................................Hari Berganti Hari................................................................


Tepat pukul 7 petang 28 September 2009, aku mendapat panggilan...
........

Unknown : Ayie ada di mana?
Ayie : Ada di rumah...Awat??
Unknown : Ayie datang hospital blh dak?
Ayie : Pasai apa tu??
Unknow : Ayie jgn habaq papa lagi kat abah n mak..ayie mai sorang dulu...
Ayie : Awatnya?
Unknown : (Dengan nada sebak), Baby berhenti bernafas ni...
Ayie : Ha?????? (Terkejut sungguh2)....


Ya Allah....terkejut yang tersangat2...dah nak maghrib...aku bgtau mak n abah, nak jmpa kawan..emergency case...Smpai ja kat hospital, doc tgh cek baby...

xsmpai 10minit pun, doc kuar...

Baby tak dapat diselamatkan.....................................................

Untuk semua orang

Sunday, September 27, 2009 at 11:57 PM
malam ni aku ada peluang nak bercerita sket...
jom!

my lil bro:
nak ckp terima kasih kat dia byk2...
b4 blik Rusia, dia ada tinggalkan smthing for me...

1. Laptop Vaio
2.Dua helai T-shirt (lawa beb!..bj favorite dia tuh)
3.Seluar pendek(favorite dia gak)
4.Spek Hitam

p/s: suh dia tgl balckberry gak...dia ckp no way! haha...

nway, thanks kat dia...bkn sng dia nak bg..laptop tu, mula mintak RM 500 (nak buat modal beli baru)..
"yie xdak duit la..bkn keja lg.."
terus dia bg...haha..


my mum:
haha...yang ni paling lawak...
sedang asek aku tgk bola Man U vs Stoke, tiba2 mak aku jatuh..haha...
time tu mak tgh jalan smbl dukung kucing kesygn dia tu...
smbil berjalan, "ala2 bubu syg..."(manja ngn kucing la tu)...
at the same time, aku tgk bola sambil bersila..
blh plak mak aku jalan2, then kaki tersangkut kat peha belah kiri aku ni...
lalu aku pun berkata, "mak!! kaki yie ni..."
igtkan mak aku sdar...
mak pun wat xtau...jalan slumber je...haha
apa lg, jatuh la kan...haha..
mmg xbaek gelak...tp yang lawaknya kucing tu jatuh tergolek...haha...
kucing tu terus bgn n tgk mak aku...dia pun rasa hairan...haha...
lawak gla bila tgk kucing n cara mak aku jatuh...
nasib jatuh atas toto...haha...

p/s: kucing tu sgt comel bila bgn terus tgk mak aku...haha..terus dia lari kat dapur g tido!!


along(kazen):
TQ very2 much sbb blikan T-shirt MU dari UK..
I like it~


Mak Ngah :
Tq sebab byk tolong my fmily..
Sori kalo menyusahkan...^_^


My 2nd sis :
Hope ur life will b better after dis...
bina hdup baru k...
syg kamu!!





Friday, September 11, 2009 at 9:15 AM
alhamdulillah...dah 21 hari puasa...
tinggal seminggu lebih je lagi nak raya...
lagu2 raya pun dah kedengaran...
yang terkejutnya, masa p alor star mall on 1st day puasa pun dah psg lgu raya..
smgt gla!

ada yang gembira...ada yang sedih...ada yang terharu...
mcm2 lagi perasaan bila nak sambut raya ni...
bila dgr lgu gmbra, gmbra la...
dgr lgu sedih, nak keluar air mata pun ada...

pagi ni, bla on the way nak blik umah dri pasar, ada la plak lagu aishah "pulanglah"
kat radio....
time tu tgh benti kat stesen minyak...nak beli newspaper..
masuk je dalam keta, mak dah nangis...hehe...
tigt kat adik la tu...

"nak yi tukaq dak siaran len?"...mak x jawab....
sekali lg..."nak tukaq dak?"....mak angguk pelan2...
tapi aku xtukar pun...saja nak bg mak layan perasaan...haha...

*makin lama, hari raya makin suram...tak macam dulu...best sgt2....

Thinking of you... | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com