Jom beralih arah

Saturday, August 21, 2010 at 5:16 AM
youdanme.blogspot.com

new blog

Tuesday, August 17, 2010 at 11:20 PM
nantikan kemunculan blog baru. blog ni xbest. hehe

menangis

Sunday, December 13, 2009 at 12:34 AM
aku ingin menangis dalam hujan sebab tiada siapa tahu aku menangis!

Hotlink

Sunday, November 1, 2009 at 7:27 PM
time lepak2 ngn kwn, dia ada mengadu kat aku... dia kata awat la xdak orang nak msg ngn dia..stiap hari Hotlink je yg msg dia...smpai dia ckp Hotlink la awek dia...hehe...

pas 2 3 hari, aku lpak lg ngn dia...time tu tgh minum2...ktorg 3 orang...time tula tiba2 aku tingat yang dia pnah mengadu kat aku...then i got one idea...

aku amik hp dia...sj nak tgk2...then aku tukar nama aku ke Hotlink dlam hp dia...pastu aku bg blik mcm xda pape yang berlaku...hehe....

then start la bnda jahat yang aku nak wat..aku antar msg kat dia cmni :

"Tempoh aktif akaun anda hampir tamat. Sila dail *122#. Fuck you"

b4 dia baca msg tu, dia ckp kat kwn sorg lg yang awek dia msg...Hotlink la! hehe...
time tu aku mmg tahan gelak gla2...xsbr tgu dia baca...haha...

dia pun baca la msg tu mcm Hotlink yang slalu antar kat dia...baca punya baca, dia terkezut gla2 sbb ayat last skali...mka dia time tu mmg lwk nk mampus...dia heran mcm mana Hotlink leh ckp "fuck you"....hahahah

aku mmg xtahan gelak...last skali aku tergelak gak....hahahaha...dpat gak aku knakan dia...haha...


sori ye kwn...xda niat pape pun...tp mmg lwk!! haha...

*sori if ada word yang x sepatutnya...

bukan semua orang boleh buat

Sunday, October 4, 2009 at 12:38 PM
bukan semua orang boleh buat...
Tuhan akan uji manusia kalau manusia itu layak...
Aku bersyukur...Aku terpilih...
Aku diuji untuk menjaga abah aku yang sakit..(dah masuk bulan ke-5)...

bukannya aku nak berlagak yang aku mampu buat semua ni...
tapi tulah hakikat...aku sgt2 beruntung...ada pengalaman mcm ni...
stiap yang berlaku byk hikmahnya...
betul la org tua2 ckp, "seorg ibu blh menjaga 10 org anak tapi 10 orang anak belum tentu blh jaga seorg ibu"......

tipula kalau sepanjang aku menjaga abah, aku x merungut...
bila pk2 blik, memang xbaek kalau merungut...xikhlas namanya tu...
everyday aku tabahkan hati melayan abah aku...
sjak skit ni, perangai dia mmg pelik...
ada satu hari ni aku tensen n aku menangis...org len xtau pun....

pape pun, aku slalu igtkan diri aku...supaya tenang dan slalu bersabar...
sbar itu membawa keberkatan...i.Allah...^_^
tapi aku sgt2 hepi bila diberi peluang mcm ni...
byk dugaan...bkn semua org blh buat...kdg2 pun aku xblh buat...
tapi aku dah melalui semua ni....aku dah semakin cekap nak urus semua bnda...
penat memang penat...tapi seronok...

ni pengalaman yang lawak:
first time aku kna basuh berak abah aku....
mula2 kekok gak...tpi lama2 mcm syiok je...haha....
blh plak aku berkata dalam hati, "bila la abah nak berak ni??trasa best plak pengalaman ni...hehe..."
xsmpai stgh jam aku ckp cm2, abah panggil aku nak berak...haha...pdn muka...

ni lah pengalaman ckup bermakna spnjng aku hidup...



Khairi Ashraf Tokoh Penyatuan I

Tuesday, September 29, 2009 at 7:16 PM
Kedatangannya tak disangka-sangka...
Merubah segalanya...
Tetapi itulah takdir yang menentukan segala-galanya...

"Tidak ku pinta, lahir ke dunia"

Tepat pukul 9.32 pagi, hari Jumaat 25 September 2009, lahir la seorang bayi yang suci..
Bayi tu sangat2 comel..memang terlalu comel..
Bayi lelaki...
Beratnya hanya 1.8kg...terlalu kecil...

"Peluang yang amat berharga"

Aku diberi peluang untuk mengazankan baby tu...
Pengalaman yang sangat2 tak boleh dilupakan...
(Kalau jadi suami pasni dah xkekok..hehe...)

Sangat2 nervous...gementar..bayi tu kecik sgt2..(risau nak pegang)...
Time nak start azan, bayi tu tgk aku...dia tgk aku...
Perasaan yang tak boleh digambarkan...
Macam ada something yang aku rasa bila dia tgk aku..

"Sayang"

Sejak lahir, ramai yang sangat2 syg kat dia...
Boleh dikatakan sayang yang luar biasa...
Mungkin dia terlalu istimewa..

Khairi Ashraf bin Abdullah..
Kelahirannya sungguh bermakna...
Dialah yang menyatukan dan merapatkan hubungan sesama kami...
Bila tgk, macam ada petanda yang dia akan menjadi orang yang terpenting...
Maybe menjadi tokoh...
Khairi Ashraf adalah "Tokoh Penyatuan".....

.........................................................................Hari Berganti Hari................................................................


Tepat pukul 7 petang 28 September 2009, aku mendapat panggilan...
........

Unknown : Ayie ada di mana?
Ayie : Ada di rumah...Awat??
Unknown : Ayie datang hospital blh dak?
Ayie : Pasai apa tu??
Unknow : Ayie jgn habaq papa lagi kat abah n mak..ayie mai sorang dulu...
Ayie : Awatnya?
Unknown : (Dengan nada sebak), Baby berhenti bernafas ni...
Ayie : Ha?????? (Terkejut sungguh2)....


Ya Allah....terkejut yang tersangat2...dah nak maghrib...aku bgtau mak n abah, nak jmpa kawan..emergency case...Smpai ja kat hospital, doc tgh cek baby...

xsmpai 10minit pun, doc kuar...

Baby tak dapat diselamatkan.....................................................

Untuk semua orang

Sunday, September 27, 2009 at 11:57 PM
malam ni aku ada peluang nak bercerita sket...
jom!

my lil bro:
nak ckp terima kasih kat dia byk2...
b4 blik Rusia, dia ada tinggalkan smthing for me...

1. Laptop Vaio
2.Dua helai T-shirt (lawa beb!..bj favorite dia tuh)
3.Seluar pendek(favorite dia gak)
4.Spek Hitam

p/s: suh dia tgl balckberry gak...dia ckp no way! haha...

nway, thanks kat dia...bkn sng dia nak bg..laptop tu, mula mintak RM 500 (nak buat modal beli baru)..
"yie xdak duit la..bkn keja lg.."
terus dia bg...haha..


my mum:
haha...yang ni paling lawak...
sedang asek aku tgk bola Man U vs Stoke, tiba2 mak aku jatuh..haha...
time tu mak tgh jalan smbl dukung kucing kesygn dia tu...
smbil berjalan, "ala2 bubu syg..."(manja ngn kucing la tu)...
at the same time, aku tgk bola sambil bersila..
blh plak mak aku jalan2, then kaki tersangkut kat peha belah kiri aku ni...
lalu aku pun berkata, "mak!! kaki yie ni..."
igtkan mak aku sdar...
mak pun wat xtau...jalan slumber je...haha
apa lg, jatuh la kan...haha..
mmg xbaek gelak...tp yang lawaknya kucing tu jatuh tergolek...haha...
kucing tu terus bgn n tgk mak aku...dia pun rasa hairan...haha...
lawak gla bila tgk kucing n cara mak aku jatuh...
nasib jatuh atas toto...haha...

p/s: kucing tu sgt comel bila bgn terus tgk mak aku...haha..terus dia lari kat dapur g tido!!


along(kazen):
TQ very2 much sbb blikan T-shirt MU dari UK..
I like it~


Mak Ngah :
Tq sebab byk tolong my fmily..
Sori kalo menyusahkan...^_^


My 2nd sis :
Hope ur life will b better after dis...
bina hdup baru k...
syg kamu!!





Thinking of you... | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com