suasana pilu

Monday, August 31, 2009 at 11:33 PM
mlm ni, di saat ini, aku mesti dok kat dpan laptop...
ingin mencoretkan sesuatu...
ya...aku mesti tulis jugak....
bila aku tulis tajuk ni, tigt plak lagu kumpulan May tajuk "Sendiri"...

"Dinginnya di malam ini...suasana pilu..."

menyanyi cket...hehe...
ya...hari ni memang suasana pilu....sgt2 menyedihkan...
bkak puasa pun makan sepinggan je...mak makan kueh je...
rumah ni kembali sunyi...
tiga org je tinggal...huhu...

time bkak posa, aku tgk muka abah aku dah laen...
makan pun senyap je....mka dia dah merah...
aku tau, abah nangis...tp cover2 cket....
bl mak ckp nak makan kueh je, dah blh agak...nsi xmkn lgsg...

aku??sejak posa ni la first time makan sepinggan je...b4 ni asek tmbah je...hehe...
arini bkak posa dengan suasana pilu...tp masing2 nak cover...hehe...
lepas brbka, satu family bersiap nak g airport...
kol 8 dah kuar umah...

Keta kancil : Abah, Mak, Adik n 2 orang kakak
Keta Iswara : Aku sorg je...plus beg2 n kerusi roda...

aku suh yg len nek 1 keta...sj nak dorg bersama2 sbelum berpisah...aku xksh...
aku smpai dulu kat airport...aku pecut gla2...hehe...
then 10minit pastu, bru dorg smpai...

aku suh kakak n adik check in dulu smntara aku nak bwk abah...
ktorg smpai kat airport lebey kurang jam 8.30mlm..
then aku, abah, mak n kakak sorg lg tgu la dorg check in...
lama gk sbb org ramai...

after check in, sempat gak kami sembang2...
kakak aku yang sulung sibuk2 nak bergambar ngn aku...bknnya nak g jauh,,,blik kl je...haha...
yang penting adik tu...hehe...

*kepada penumpang-penumpang MH***, sila masuk ke balai pelepasan untuk pemeriksaan*

detik itu bermula...
saat untuk berpisah hampir tiba...hehe...
so, aku first salam n peluk adik...
then adik salam n cium abah...
pastu giliran kakak...
last skali mak...time ni mak xnangis lg...
dlm hati aku ckp, japg mesti nangis...huhu...

*selamat tinggal semua...bye2*

lambaian terakhir from my bro...huhu
berakhirnya sebuah pengorbanan...
kami pun gerak blik umah...ya...mak sudah nangis....
sbar ye mak...2 tahun je lg adik kat sna...pejam celik, nti abes la tu...

~aku pun sedih...tapi kena kuatkan semangat...

Tanggungjwab yang lebih besar menanti aku..................................

Kami 4 beradik

at 1:06 PM

aku terlalu rindukan dorg...
kenangan yang xkan dilupakan bersama dorg...

bila kita nak g lg umah mak n ayah?
dah lama xg rembau...huhu...
byk sungguh kenangan kat rembau...

Kamilah 4 beradik yang terhebat sekali...hehe...

Everything is in our memory~

mungkin aku...

Friday, August 28, 2009 at 1:50 AM
mungkin aku yang salah...
mungkin aku yang silap...
mungkin jugak aku yang x betul...

aku ke??

mungkin aku x nampak...
mungkin aku tersilap langkah...
mungkin aku yang x paham...

aku ke??

mungkin aku x ingat...
mungkin aku ada sebab...
mungkin aku....

kenapa mesti aku??
aku kah yang silap??


mintak maaf byk2 kepada yang mengenali diri ini yang mungkin byk buat kesilapan..

maafkan saya~

diri ini tidak sempurna~

Kasih seorang ibu di bulan ramadhan

Saturday, August 22, 2009 at 10:56 PM
Tepat pukul 5.30 ptg td, kakak smpai umah...
dia blik dari kl...terukir senyuman yang amat puas kat muka mak...
yela..seronok anak blik...dpat berbuka bersama2...ibu mana x hepi kan...

First day puasa, semua ada...dah lama xrasa cmni...
Starting next wik, tinggal 4 beranak je..(abah,mak,kak yg 2nd and aku)...
mesti mak n abah sedih...huhu...

Kalo semua anak blik, mak memang pulun masak...
kalo blh semua jenis lauk nak masak...
Kdg2 anak2 suh masak tu, mak masak...suh masak ni, mak masak...

Kasih seorang ibu~

Arini, mak masak gulai daging, kerabu kerang+taugeh, ayam goreng dan kanji dan juga pulut skaya...
menu arini memang menarik....buncit perut aku ni..hek2...
air plak oren dan rutbir..

Kasih seorang ibu~

Masa time berbuka, semua orang pulun makan...aku ni kalo makan x tambah, memang x sah! haha...time ktorg makan, mak x mkan....mak kata kenyang...memang aku dah agak...mak kenyang sbb semua anak2 dia ada...
mak dah xlalu nak makan sbb terlalu gembra...

stiap kali puasa mcm 2 la mak...kalo anak2 xde, msti makan cket je...sbb tigt...huhu...
tahun lpas...time aku puasa kat s.alam, aku kol mak n tnya dia masak apa...then my sis bgtau mak nangis sbb aku tnya cm2...huhu...aku paham perasaan mak..

Apa yg blh aku ckp kat cni, semua ibu akan buat kalo anak2 dia mintak...xksh la mintak apa pun, semua ibu mesti tunaikan....

Lihatlah betapa tingginya nilai pngorbanan seorang ibu...

- Kasih seorang ibu -

*aku xmau susahkan mak lagi...

Ramadhan datang lagi

at 11:42 AM
alhamdulillah..bulan ramadhan datang lagi...
aku bersyukur sbb diberi peluang lagi untuk menjalani ibadah puasa...

aku dah niat, aku nak mencari sesuatu yang diberkati...
i seek forgiveness from Allah...
rasanya dah byk buat dosa...

kali ni aku xkan lepaskan peluang yang Allah bg...
thn lpas, smyg terawih jrg pergi...sbb bz ngn assignment...
tahun ni aku kat umah fmly...dpat gak berbuka slma sebulan...syok ni..hehe...

pape pun, aku harap ramadhan kali ni lebih bermakna bagi aku...
teringat lagu ni,

*ku mengharapkan ramadhan, kali ini penuh makna,
agar dapat ku lalui dengan sempurna*


...Selamat Menjalani Ibadah Puasa kepada semua umat islam...
...Selamat Menjalankan Amal Ibadat...

^_^

just for my father

Thursday, August 20, 2009 at 11:24 PM
ahad ni, 23 Ogos 2009, genap la 50 tahun umur my father...dah tua rupanya...hehe...
this post ditujukan khas untuk abah aku...maybe dia x baca kot..hehe

for information, ni dah masuk bulan yang ke4 my father suffered a stroke..
alhamdulillah dia makin pulih...dah boleh berjalan guna tongkat...
tapi tangan kanan still xleh function lg..
bersabar ya...i.Allah pasti akan lega...

last 2 weeks, i have made a decision..
i will postpone my study for this semester...
just to take care of my father...

actually, dah 3 bulan practical...but i made decsion to stop for a while..
i will restart my practical training in january...
my liltle brother is going back to Russia at the end of this month..

so, xda sp yang boleh jaga abah...nk bwk g buat fisioterapi n laen-laen..
i think this my best decision...
I.Allah, dengan berkat usaha dan doa, i will make sure my father akan sihat cm dulu2..

i give him until at the end of this year to recover back..
go to work as usual...n so on...

Hope abah bersabar n I.Allah semuanya akan kembali mcm dulu...
I would like to wish you hepi 50th besday...
Always be hepi k...

Semoga Tuhan memberkati hidup abah n mak...

bermulanya sebuah kisah..

at 9:58 PM
actually dah jemu dengan blog yang lama..so i create the new one...to start new life..
mahukan kelainan...dengan cara yang tersendiri...

xtau la np terdetik kat hati ni untuk membuka satu lembaran yang baru..untuk dikongsi bersama-sama..
byk yang nak luahkan kat cni...

untuk permulaan ni, nothing to be shared here...maybe later...firstly, thanks to kak alya coz giving me this layout..malas nak cri sbnrnya...hehe...

welcome to my life~

Thinking of you... | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com