Khairi Ashraf Tokoh Penyatuan I

Tuesday, September 29, 2009 at 7:16 PM
Kedatangannya tak disangka-sangka...
Merubah segalanya...
Tetapi itulah takdir yang menentukan segala-galanya...

"Tidak ku pinta, lahir ke dunia"

Tepat pukul 9.32 pagi, hari Jumaat 25 September 2009, lahir la seorang bayi yang suci..
Bayi tu sangat2 comel..memang terlalu comel..
Bayi lelaki...
Beratnya hanya 1.8kg...terlalu kecil...

"Peluang yang amat berharga"

Aku diberi peluang untuk mengazankan baby tu...
Pengalaman yang sangat2 tak boleh dilupakan...
(Kalau jadi suami pasni dah xkekok..hehe...)

Sangat2 nervous...gementar..bayi tu kecik sgt2..(risau nak pegang)...
Time nak start azan, bayi tu tgk aku...dia tgk aku...
Perasaan yang tak boleh digambarkan...
Macam ada something yang aku rasa bila dia tgk aku..

"Sayang"

Sejak lahir, ramai yang sangat2 syg kat dia...
Boleh dikatakan sayang yang luar biasa...
Mungkin dia terlalu istimewa..

Khairi Ashraf bin Abdullah..
Kelahirannya sungguh bermakna...
Dialah yang menyatukan dan merapatkan hubungan sesama kami...
Bila tgk, macam ada petanda yang dia akan menjadi orang yang terpenting...
Maybe menjadi tokoh...
Khairi Ashraf adalah "Tokoh Penyatuan".....

.........................................................................Hari Berganti Hari................................................................


Tepat pukul 7 petang 28 September 2009, aku mendapat panggilan...
........

Unknown : Ayie ada di mana?
Ayie : Ada di rumah...Awat??
Unknown : Ayie datang hospital blh dak?
Ayie : Pasai apa tu??
Unknow : Ayie jgn habaq papa lagi kat abah n mak..ayie mai sorang dulu...
Ayie : Awatnya?
Unknown : (Dengan nada sebak), Baby berhenti bernafas ni...
Ayie : Ha?????? (Terkejut sungguh2)....


Ya Allah....terkejut yang tersangat2...dah nak maghrib...aku bgtau mak n abah, nak jmpa kawan..emergency case...Smpai ja kat hospital, doc tgh cek baby...

xsmpai 10minit pun, doc kuar...

Baby tak dapat diselamatkan.....................................................

3 comments

  1. This comment has been removed by the author.
  2. sayaana Says:

    Al-fatihah tok baby tu....
    ms mama gtau pun tekezot....
    kesian pun ade gak...
    tak pe la...
    ALLAH lagi sygkn die...
    moga die di tempat org2 yg beriman juga...

    untuk baby tu :
    jgn nakal2 ye...
    tenanglah kamu di sisi Nya...
    amin...

  3. eSkrEm cKLaT Says:

    nak nangis pun ada...
    tp pada aku, doa dalam hati bayi suci tu sungguh bermakna pada org di sekeliling dia..

    maybe ko the chosen one..
    Al-FATIHAH...

Thinking of you... | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com